r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Voorzitter Tweede Kamer bezoekt Brussel en Luxemburg

Atomium in Brussel.
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 9 januari 2013 - 11 januari 2013
plaats Brussel, België
aanwezigen N. (Neelie) Kroes, A. (Anouchka) van Miltenburg, M. (Martin) Schulz, J.C. (Jean-Claude) Juncker e.a.

De Voorzitter van de Tweede Kamer, mevrouw Anouchka van Miltenburg, brengt van woensdag 9 tot en met vrijdag 11 januari een bezoek aan Brussel en Luxemburg. Het bezoek staat in het teken van de onderlinge samenwerking tussen parlementen van de Europese lidstaten en de verhouding tussen de nationale parlementen en de Europese Unie.

Op woensdag 9 januari bezoekt de Voorzitter Brussel. Zij heeft een ontmoeting met Eurocommissaris voor de Digitale Agenda, mevrouw Neelie Kroes. Vervolgens spreekt mevrouw Van Miltenburg met de voorzitter van het Europees Parlement, de heer Martin Schulz. Hierna heeft een ontmoeting plaats met de voorzitter van de Belgische Kamer van Volksvertegenwoordigers (tevens voorzitter van de Commissie Europese Zaken), de heer André Flahaut. Aansluitend ontmoet de Voorzitter Nederlandse Europarlementariërs.

Donderdag 10 en vrijdag 11 januari brengt de Voorzitter een bezoek aan het Groothertogdom Luxemburg.

Op donderdag 10 januari heeft een ontmoeting plaats met Groothertog Henri van Luxemburg. Daarnaast spreekt mevrouw Van Miltenburg met de voorzitter van het Luxemburgs parlement, de heer Laurent Mosar en de burgemeester van de stad Luxemburg, de heer Xavier Bettel. Vervolgens heeft een gesprek plaats met de commissie voor Buitenlandse, Europese Zaken, Defensie, Samenwerking en Immigratie. Aansluitend krijgt de Voorzitter tijdens een rondleiding uitleg over de faciliteiten voor de parlementsleden in de plenaire zaal, waarbij aandacht zal zijn voor het elektronisch stemmen.

Op vrijdag 11 januari wordt de Voorzitter ontvangen door de minister-president van Luxemburg, de heer Jean-Claude Juncker. Vervolgens heeft de mevrouw Van Miltenburg een bijeenkomst met parlementsvoorzitters uit België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en Polen. Gespreksonderwerpen zijn de onderlinge samenwerking en de verhouding tussen de nationale parlementen en de Europese Unie.

Noot voor de redacties:

Alle ontmoetingen hebben een besloten karakter. Journalisten die daarbuiten aandacht aan het bezoek willen besteden, kunnen contact opnemen met Jos Jochemsen, hoofd Voorlichting Tweede Kamer, 06-18305710.


1.

Meer over...

Terug naar boven