r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Diederik Samsom zowel voor pers als burgers 'politicus van het jaar'

dinsdag 18 december 2012, 9:26
gewijzigd

DEN HAAG (PDC) - Na de parlementaire pers hebben ook deelnemers aan het EenVandaag-opiniepanel Diederik Samsom tot politicus van het jaar gekozen. Bij Een Vandaag kreeg hij 20 procent van de stemmen. Oud-CDA-minister van Financiën Jan Kees de Jager werd tweede met 15 procent van de stemmen. PVV-leider Geert Wilders werd derde met 14 procent.

Voor de EenVandaag-panelleden speelden Samsoms vaardigheid als debater en zijn eerlijkheid een belangrijke rol. Volgens de parlementaire pers is hij een ‘comeback-kid’ door het behalen van een prominente tweede plaats van de PvdA onder zijn leiding bij de Tweede Kamerverkiezingen van afgelopen zomer.

Defensieminister Jeanine Hennis-Plasschaert werd door de pers gekozen tot  ‘Politieke talent van 2012’. Die titel wordt gegeven aan een politicus die na 9 juni 2010 (de datum van de voorlaatste Tweede Kamerverkiezingen) voor het eerst actief werd in de nationale politiek. Hennis was, voordat zij minister werd, lid van de Tweede Kamer en lid van het Europees Parlement.

Premier Mark Rutte, die in 2010 en 2011 Politicus van het jaar werd, eindigde bij de pers als derde. Bij EenVandaag was hij vijfde.

Bron: NOS, de Volkskrant

Terug naar boven