r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Vergoeding voor vliegtuigpassagiers bij vertraging vlucht definitief

Met dank overgenomen van Algemene Nederlandsche Wielrijders-Bond (ANWB), gepubliceerd op dinsdag 23 oktober 2012.

Het Europese Hof van Justitie in Luxemburg heeft opnieuw bepaald dat vliegtuigpassagiers die meer dan drie uur vertraging hebben opgelopen een vergoeding moeten krijgen.

De uitspraak van het Europese Hof van Justitie geldt voor alle vluchten vanaf EU luchthavens en voor vluchten van buiten de EU naar EU luchthavens als gevlogen wordt met een EU luchtvaartmaatschappij. De vergoeding ligt tussen €250,- en €600,-. Luchtvaartmaatschappijen hoeven niet uit te betalen in geval van buitengewone omstandigheden zoals onverwachte staking of extreme weersomstandigheden. Luchtvaartmaatschappijen moeten dan wel kunnen bewijzen dat er sprake is van buitengewone omstandigheden.

Door een eerdere uitspraak van het Europese Hof van Justitie konden passagiers al sinds 2009 aanspraak maken op een vergoeding bij vertraging van meer dan drie uur. Luchtmaatschappijen verzetten zich tegen deze uitspraak en hebben de uitspraak keer op keer ter discussie gesteld. Het Europese Hof van Justitie heeft nu haar eerdere uitspraak bevestigd. Hiemee is een einde gekomen aan de discussie en dat is goed nieuws voor passagiers met langdurige vluchtvertraging.

De ANWB is tevreden met de uitspraak en zal nauwgezet volgen hoe de Nederlandse toezichthouder (ILT) de nieuwe uitspraak oppakt. Heeft u vragen over deze uitspraak en de consequenties hiervan dan kunt u hier terecht voor uitgebreide informatie.


Delen

Terug naar boven