r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

EP keurt handelsovereenkomst over medicijnen met Israël goed

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP), gepubliceerd op dinsdag 23 oktober 2012.

Geneesmiddelen met een EU-certificaat zullen naar Israël kunnen worden geëxporteerd -en vice versa-, zonder dat een extra certificaat in het invoerende land nodig is. Dit is dinsdag aarzelend in het Parlement besloten

Omdat de EU de opstelling van Israel richting de Palestijnen afkeurt, werd lang getwijfeld of nauwere handelsrelaties geen verkeerd signaal afgeven. Toch keurden de Europarlementariërs de wederzijdse overeenkomst met een krappe meerderheid goed.

De EU-Israel overeenkomst over wederzijdse erkenning van farmaceutische certificaten zal technische hindernissen voor handel wegnemen, fabriekskosten verlagen en de mogelijkheid bieden producten sneller op de markt te brengen. De overeenkomst geldt voor alle geneesmiddelen, behalve geavanceerde therapeutische producten, speciale medicinale producten gemaakt van menselijk weefsel en menselijke cellen en medicijnen waarin bloed is gebruikt.

De EU sloot vorig jaar een soortgelijke overeenkomst met de Palestijnse Autoriteit.

De EU heeft overeenkomsten over handel in farmaceutische producten met Australië, Nieuw Zeeland en Zwitserland. Onderhandelingen zijn gaande met de meeste landen aan de Middellandse Zee, waaronder Algerije, Egypte, Jordanië, Libanon, Marokko en Tunesië.

REF. : 20121019IPR54032


Terug naar boven