r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Privacy Platform: Competition & Privacy in Markets of Data, Brussel

Atomium in Brussel.
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 26 november 2012 11:45 - 14:30
plaats Brussel, België
aanwezigen S.H. (Sophie) in 't Veld, J. (Joaquín) Almunia Amann e.a.
organisatie D66-delegatie Europees Parlement

Tijdens dit Privacy Platform, voorgezeten door Sophie in 't Veld, zal het verband tussen de bescherming van persoonsgegevens en mededinging worden besproken.

Hoe kunnen bezwaarlijke privacypraktijken leiden tot concurrentievoordelen in online markten? Kan mededinging een hulpmiddel zijn bij het verbeteren van de privacynormen? Wat zijn de gevolgen voor de bescherming van persoonsgegevens bij grote fusies in de online industrie?

De key note speech zal worden verzorgd door Europees Commissaris Joaquín Almunia. Het panel bestaat uit Pamela Jones Harbour, advocaat Dataprotectie, Mededingingsrecht en Privacy, privacyadvocaat Rosemary Jay, gespecialiseerd in EU-dataprotectie en Simon Davies, oprichter van Privacy International en EDRi observer.

Wanneer:

Maandag 26 november, 11:45-14:30 uur

Waar:

The Representation of the Free State of Bavaria to the EU

Rue Wiertz 77

1000 Brussel

Aanmelden kan per e-mail: sophie.intveld-office@ep.europa.eu t.a.v. Nicolette Rodenburg


Inhoud

1.

D66-delegatie Europees Parlement

De D66-delegatie in het Europees Parlement telt twee leden. De delegatie maakt deel uit van de fractie Renew Europe, waarin ook de VVD-delegatie vertegenwoordigd is.

De partij is sinds 1979 vertegenwoordigd in het Europees Parlement, met uitzondering van 1984 toen de partij geen zetel wist te behalen. Het hoogst behaalde resultaat van D66 bij de Europese verkiezingen is 4 zetels in 1994 en 2014.

2.

Meer over...

Terug naar boven