r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Willem Drees-lezing door Wim Kok, Den Haag

Tweede Kamer verhuizing
Tweede Kamer
datum 1 oktober 2012 17:00 - 19:15
plaats Den Haag, Iran
locatie Gebouw Tweede Kamer Toon locatie
aanwezigen W. (Wim) Kok e.a.
organisatie Stichting Willem Drees-lezing

Wat heeft de verzorgingsstaat jongeren nog te bieden?

Een nieuw kabinet is in de maak. De partij die staat voor een ‘sterker en socialer’ Nederland slaat de handen ineen met de partij die pleit voor ‘minder overheid’ en ‘minder belasting’. Wat gaat dit betekenen voor de pensioenen en het stelsel van sociale zekerheid? Niemand heeft nog het antwoord op die vragen, maar dat de verzorgingsstaat verder onder druk komt te staan is onvermijdelijk. Op 1 oktober houdt Wim Kok de Willem Drees-lezing over de toekomst van de verzorgingsstaat. Als voormalig voorzitter van de grootste vakcentrale en als oud-premier namens de PvdA kent Wim Kok de verworvenheden van de verzorgingsstaat als geen ander. Dompelt de economische crisis hem in rouw over de teloorgang van de voorzieningen waarvoor de sociaal-democraten en de vakbeweging zij aan zij hebben gestreden of ziet hij mogelijkheden om de verzorgingsstaat op een nieuwe leest te schoeien? Op 1 oktober zet Wim Kok zijn standpunt hierover uiteen. Het is een vraagstuk dat de partijpolitiek overstijgt en vooral jongeren raakt. Het zijn de jongeren die in hun loopbaan rekening moeten houden met wat de verzorgingsstaat hen straks nog te bieden heeft en wat ze daar voor over hebben.

Iedereen is van harte welkom bij de Willem Drees-lezing die Wim Kok op 1 oktober onder de titel ‘Verzorgingsstaat onder druk: hoe verder?’ zal houden. De lezing begint om 18.00 uur en vindt plaats in de Oude Zaal van de Tweede Kamer der Staten Generaal, Binnenhof 1a in Den Haag. Vanaf 18.45 uur tot 19.15 uur gaat Wim Kok in op vragen uit de zaal. De zaal gaat open om 17.00 uur en na afloop is er een borrel.

Aanmelding is niet nodig, maar je wordt wel gevraagd de uitnodiging mee te nemen als toegangsbewijs. Download de uitnodiging op www.willemdrees.nl.


Delen

Inhoud

1.

Stichting Willem Drees-lezing

De Stichting Willem Drees-lezing bestaat sinds mei 1989. Het doel van de stichting is de naam dr. Willem Drees in ere te houden en hem en zijn betekenisvolle rol in de opbouw van de Nederlandse verzorgingsstaat te memoreren met een jaarlijkse publieke lezing. De Drees-lezingen gaan voornamelijk over sociaal-economische vraagstukken en worden voorgedragen door verschillende politieke prominenten. De Stichting hoopt met de lezingen de principes van de verzorgingsstaat te actualiseren en te verdiepen.

2.

Meer over...

Delen

Terug naar boven