r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Cameron steekt Slob een hart onder de riem

maandag 10 september 2012, 12:39

DEN HAAG (ANP) - De Britse premier David Cameron heeft de ChristenUnie maandagochtend een hart onder de riem gestoken. ,,Hij heeft vanochtend een verklaring uitgegeven waarin hij steun uitspreekt voor ChristenUnie-lijsttrekker Arie Slob'', aldus een opgetogen woordvoerder van de partij van Slob.

Cameron en Slob kennen elkaar door hun samenwerking in de fractie van de Europese Conservatieven en Hervormers (ECR), legt de zegsman uit. Cameron liet de verklaring door zijn staf in Londen naar Den Haag sturen: ,,Arie Slob heeft echte vastbeslotenheid laten zien om een sleutelrol te spelen in het leiden van Nederland door de huidige crisis'', aldus de Britse premier.

Volgens Cameron gaan zijn conservatieven en de ChristenUnie hand in hand in het Europese Parlement om een doelmatiger maar minder bemoeierig Europa te bereiken, waarin het draait om vrede, veiligheid en handel. Beide leiders willen ook een sterke samenleving waarin gezinnen en andere verbanden en (geloofs)gemeenschappen kunnen tonen waartoe mensen in staat zijn als ze samen bouwen aan een beter land, constateert Cameron. Arie Slob heeft een grote bijdrage te leveren, denkt de Brit.

Terug naar boven