r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Politiek café Karaktûr, Breda

Breda, Nederland
© Anton Bussemaker
datum 9 september 2012 16:00 - 18:00
plaats Breda, Verenigde Staten
aanwezigen H. (Hero) Brinkman e.a.
organisatie Democraten 66 (D66)

Met de Tweede Kamer verkiezingen voor de deur organiseert Karaktûr op zondag 9 september weer een Politiek Café. Zowel de reeds zittende als de kandidaat Tweede Kamerleden, zijn afkomstig uit Breda.

De toekomstige kamerleden gaan met elkaar maar ook met publiek in debat rondom een aantal stellingen. Dat belooft een boeiende discussie te worden over belangrijke onderwerpen zoals economie en werkgelegenheid, de betaalbaarheid van de zorg, duurzaamheid en veiligheid.


Inhoud

1.

Democraten 66 (D66)

Democraten 66 (D66) is een hervormingsgezinde sociaal-liberale partij. De huidige politiek leider is Sigrid Kaag. De partij werd opgericht op 14 oktober 1966 door 44 'homines novi', waarvan er 25 eerder bij andere politieke partijen actief waren geweest. Belangrijkste initiatiefnemer en voorman (tot 1998) was de oud-journalist Hans van Mierlo.

D66 haalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart 2021 24 zetels. De partij heeft zeven zetels in de Eerste Kamer. Er zitten twee Nederlandse leden namens D66 in het Europees Parlement.

2.

Meer over...

Terug naar boven