r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

CDA wil duidelijkheid van minister Kamp over pensioenen

woensdag 15 augustus 2012, 13:41

DEN HAAG (ANP) - CDA-Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt wil opheldering over uitspraken die minister Henk Kamp van Sociale Zaken heeft gedaan over plannen van de Europese Commissie met pensioenfondsen. Kamp hekelde woensdag in het weekblad Elsevier het voorstel uit Brussel om de pensioenfondsen te dwingen hun financiële buffers fors te verhogen. De fondsen komen dan in gevaar, aldus Kamp. Hij betitelde het Brusselse plan als ,,onacceptabel''.

Omtzigt, die door de Kamer is aangewezen om de EU-bemoeienis met de pensioenen in de gaten te houden, toont zich verrast door de uitspraken van Kamp. Volgens hem maakt de VVD-bewindsman een draai. Omtzigt wijst er in schriftelijke vragen aan Kamp op dat het kabinet eerder dit jaar zei ,,in den brede'' achter het Brusselse pensioenplan te staan. Hij wil dat de minister deze week nog in een brief aan de Kamer uitlegt waar hij precies afstand van neemt.

De woordvoerder van Kamp onderstreept dat de minister zich al anderhalf jaar verzet tegen het Brusselse pensioenplan. Het kabinet heeft weliswaar op hoofdlijnen steun uitgesproken voor het 'witboek' van de Europese Commissie over pensioenen, maar tegen het aanscherpen van de financiële eisen voor pensioenfondsen heeft het steeds bezwaar gemaakt. ,,Kamp en Omtzigt trekken aan hetzelfde touw'', aldus de woordvoerder. Hij noemt het ,,jammer'' dat het CDA-Kamerlid een tegenstelling suggereert.

Terug naar boven