r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Pechtold: op naar politieke unie Europa (2)

zondag 10 juni 2012, 14:03
gewijzigd

AMSTERDAM (ANP) - D66-leider Alexander Pechtold wil verder inzetten op Europa. We moeten immers tegen machten als China, Brazilië, Rusland en ook nog altijd Amerika op. ,,Het wordt de eeuw van de continenten'', voorspelde hij zondag in het tv-programma Buitenhof.

,,Europa is niet af, maar we hebben de keus niet ons terug te trekken.'' En een Nederlander is er misschien jaarlijks 230 euro aan kwijt, hij krijgt er volgens Pechtold minstens 1500 euro voor terug. Pechtold wil dat er binnen 5 jaar 'belangrijke klappen' worden gemaakt naar een politieke unie en dat er een gekozen president en gekozen eurocommissarissen komen. ,,We moeten zorgen dat we meebepalen wat er in Brussel gebeurt.''

Alexander Pechtold is 'zo gemotiveerd' om nu in Den Haag echt door te pakken, dat hij wel premier zou willen worden, zo viel uit zijn woorden op te maken. Hij vindt verder dat een partij achter haar handtekening onder een akkoord moet blijven staan, anders kun je volgens hem spreken van 'vaandelvlucht'. Pechtold reageerde op de uitspraak van VVD-premier Mark Rutte, zondag, dat de forenzentaks uit het lente-akkoord in het liberale verkiezingsprogramma waarschijnlijk wordt teruggedraaid.

D66 wil het fiscaal aantrekkelijker maken om mensen vanaf 45 jaar aan te nemen. Pechold denkt dan aan diverse tegemoetkomingen in de kosten voor werkgevers.

Terug naar boven