r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij P P M G W Monitor Nieuwsbrief pdclogo Afstudeer hoed man met tas twitter

Laatste nieuws: 

S&P positief over Groot-Brittannië (2)

zaterdag 14 april 2012, 15:51
gewijzigd

LONDEN (ANP) - Groot-Brittannië behoudt voorlopig de hoogst mogelijke kredietwaardering (AAA). Dat meldde kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) vrijdag.

Volgens S&P is de Britse overheid vast van plan de eigen financiën op orde te brengen. Daarnaast ziet de kredietbeoordelaar een grote bereidheid in Groot-Brittannië om snel te reageren op economische uitdagingen.

Groot-Brittannië is na Duitsland en Frankrijk de grootste economie van Europa. Het land maakt geen deel uit van de eurozone.

Groot-Brittannië probeert met forse bezuinigingen zijn financiën te verbeteren. De staatsschuld van het land liep vorig jaar op tot 83 procent van het bruto binnenlands product (bbp). Het overheidstekort kwam uit op 8,3 procent. Daarmee stonden de Britse financiën er aanzienlijk slechter voor dan die van bijvoorbeeld Nederland, dat vorig jaar een tekort had van 4,7 procent en een schuld van 65 procent van het bbp.

Kredietbeoordelaar Fitch waarschuwde vorige maand dat er een kans is van iets meer dan 50 procent dat Groot-Brittannië in de komende 2 jaar zijn AAA-status verliest.

Delen

Terug naar boven