r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Mr Janez POTOCNIK in Slovenia (18-19)

Berlaymontgebouw
datum 17 maart 2010
plaats Slovenië
aanwezigen J. (Janez) Potočnik, B. (Borut) Pahor e.a.
organisatie Europese Commissie (EC)

meets with the Mr Danilo TÜRK, President of the Republic, Mr Borut PAHOR, Prime Minister and Mr Roko ŽARNIC, Minister of Environment and Spatial Planning (18). Participates in the discussion "How to contribute to sustainable vision for the future of Slovenia" in the National Assembly; meets with Mr Pavel GANTAR, President of the National Assembly; with representatives of environment NGOs in Slovenia (19)


Inhoud

1.

Europese Commissie (EC)

Deze instelling van de Europese Unie kan worden beschouwd als het 'dagelijks bestuur' van de EU. De leden van de Europese Commissie worden 'Eurocommissarissen' genoemd. Elke Eurocommissaris is verantwoordelijk voor één of meerdere beleidsgebieden. Momenteel zijn er 27 Eurocommissarissen, voor elke lidstaat één. Samen vormen zij het college van Eurocommissarissen. De Eurocommissarissen moeten het belang van de Europese Unie als geheel behartigen, niet dat van hun eigen land.

De Europese Commissie mag als enige EU-instelling wetsvoorstellen indienen; zij heeft het zogenaamde recht van initatief. Daarnaast controleert de Commissie of de Europese wetgeving juist wordt toegepast in de lidstaten, onderhandelt zij in internationale organisaties als de Wereldhandelsorganisatie (WTO) over de handel van de Unie met het 'buitenland' en is zij verantwoordelijk voor het beheer van de Europese begroting van ongeveer 140 miljard euro per jaar.

2.

Meer over...

Terug naar boven