r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

All Energy Day, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 23 maart 2012
plaats Den Haag
locatie Fokker Terminal, Den Haag Toon locatie
aanwezigen J.P. (Jan Peter) Balkenende e.a.
organisatie TU Delft (TUD)

Op 23 maart 2012 organiseren tien studenten van de TU Delft het eerste landelijke congres over duurzame energie en energietechnologie van Nederland waarbij studenten, bedrijfsleven en politiek samenkomen. Het bijzondere is dat het op deze dag niet alleen draait om het informeren van de professionals maar dat de drie partijen zullen kijken op welke manier er stappen voorwaarts gezet kunnen worden in de transitie naar een duurzame samenleving.

Inspireren

Het programma start in de ochtend met workshops, waar de studenten kennis kunnen maken met verschillende (duurzame) energiebedrijven. Onder de bedrijven die een workshop zullen geven zijn onder andere TenneT, Ernst & Young, maar ook Alliander is aanwezig op de dag. In de middag is er een centraal programma voor het bredere publiek. Sprekers als Jan-Peter Balkenende en Ruud Koornstra zullen de bezoekers inspireren, jonge ondernemers komen aan het woord tijdens de ondernemerspitch en er is een beursvloer vol innovatieve ontwikkelingen op het gebied van duurzame energie en energietechnologieën. Er is uitgebreid de mogelijkheid om te netwerken en kennis te maken met bedrijfjes, maar ook met politici en wetenschappers. Annemiek Keizer, één van de initiatiefnemers vanuit de Energy Club: “De varieteit aan activiteiten en bezoekers maken dit evenement een unieke in zijn soort. Ons doel om mensen te inspireren en te prikkelen staat voorop.”

Selectie

Kopstukken uit de politiek en het bedrijfsleven komen op uitnodiging of melden zich aan via de website, maar studenten zullen na aanmelding geselecteerd worden. Voorzitter van de groep Fabian van Aerschot: “We selecteren op CV en motivatie en hopen daarmee een publiek samen te stellen waarmee we daadwerkelijk de politiek en bedrijven ‘triggeren’ om aan de slag te gaan met de nieuwste technologieën die ook op het congres ter sprake zullen komen.”

Meer informatie en inschrijven kan via www.allenergyday.nl


1.

Meer over...

Terug naar boven