r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Bolkestein: meldpunt belachelijk idee van PVV

donderdag 23 februari 2012, 12:16
gewijzigd

ROTTERDAM (ANP) - Voormalig eurocommissaris en VVD-leider Frits Bolkestein vindt dat PVV-leider Geert Wilders zich zou moeten schamen voor het opzetten van een website waar geklaagd kan worden over overlast door Oost-Europeanen.

In NRC/Handelsblad noemt Bolkestein het PVV-meldpunt donderdag een ,,belachelijk idee''. ,,Ik heb de neiging om een website op te richten voor mensen die klagen over Nederlanders'', aldus Bolkestein. ,,Want er zijn meer Nederlanders die zich slecht gedragen dan Polen die dat doen.'' Bolkestein maakte zich als eurocommissaris sterk voor het openen van de dienstenmarkt in Europa.

Bolkestein steunt premier Mark Rutte in diens weigering inhoudelijk te reageren op het PVV-initiatief, waarover ambassadeurs van Midden- en Oost-Europese landen zich hebben beklaagd. ,,Men kan niet van Rutte verwachten dat hij commentaar geeft op alle rukwinden van de PVV'', aldus Bolkestein.

Ook de uitleg die parlementariërs uit het Europees Parlement van Rutte willen, vindt Bolkestein niet gepast. ,,In de eerste plaats behoort het niet tot de taken van het europarlement om minister-presidenten te verhoren. En in de tweede plaats moet alles wat het europarlement doet, worden gedekt door de wet. Het europarlement is niet moeder Overste van de Europese Unie.''

Delen

Terug naar boven