r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Kamp strijdt in Brussel voor pensioenfondsen

woensdag 15 februari 2012, 10:52

DEN HAAG (ANP) - Minister Henk Kamp (Sociale Zaken) gaat zijn best doen om plannen van de Europese Commissie voor de toekomst van pensioenfondsen nog aangepast te krijgen. Hij is het er ,,zeer mee oneens'' dat pensioenfondsen geen uitzonderingspositie krijgen en net als verzekeraars in de toekomst grotere buffers moeten aanleggen.

Donderdag presenteert de Europese Commissie officieel haar plannen, maar die lekten woensdag al uit. In de Tweede Kamer zei Kamp woensdag dat ,,er reden is bezorgd te zijn''. Hij vindt dat onomstotelijk vaststaat dat de situatie van pensioenfondsen anders is dan die van verzekeraars. De minister vreest dat het door de strengere regels lastiger zal worden voor de fondsen om pensioen uit te keren.

Volgens Kamp zijn het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Ierland medestanders in deze discussie en wil hij samen met die landen optrekken. ,,We gaan full speed door met beïnvloeding om de verkeerde zinnen eruit te krijgen'', aldus Kamp. De Europese plannen zijn opgenomen in een zogenoemd witboek, waar volgens de minister verder maatregelen in staan waar Nederland wel mee uit de voeten kan.

Terug naar boven