r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij P P M G W Monitor Nieuwsbrief pdclogo Afstudeer hoed man met tas twitter

Werkbezoek BMW 'Mobilitiet van de Toekomst', Rotterdam

Erasmusbrug in Rotterdam
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 3 februari 2012 10:00 - 12:30
plaats Rotterdam
aanwezigen Ch.B. (Charlie) Aptroot, F. (Farshad) Bashir e.a.
organisatie Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD), Socialistische Partij (SP)

Farshad Bashir en Charlie Aptroot brengen een bezoek aan BMW Nederland en wisselen van gedachten over de mobiliteit van de toekomst en elektrisch rijden.


Delen

Inhoud

1.

Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD)

De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) is een 'rechtse' liberale partij, met op onder meer ethisch gebied progressievere standpunten. Politiek leider is sinds 31 mei 2006 Mark Rutte. De partij werd opgericht in 1948 als opvolger van de Partij van de Vrijheid (PvdV), die weer een voortzetting was van de vooroorlogse Liberale Staatspartij (LSP).

De VVD kreeg bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 33 zetels. Dit waren acht zetels minder dan bij de vorige verkiezingen. De VVD werd wel met afstand de grootste partij in de Tweede Kamer. In de Eerste Kamer heeft de VVD momenteel 13 zetels, en vormt ook daar de grootste fractie.

2.

Socialistische Partij (SP)

De SP is een socialistische, eurosceptische partij. De partij werd opgericht in 1972 en kent vooral een sterke lokale, actiegerichte basis. De SP wil 'een samenleving waarin menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit voorop staan'.

Bij de Tweede Kamerverkiezingen van 12 september 2012 haalde de SP, eveneens als in 2010, vijftien zetels. In 2006 was dat aantal nog 25. De SP maakt deel uit van de oppositie. De partij heeft negen zetels in de Eerste Kamer.

3.

Meer over...

Delen

Terug naar boven