r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Werkbezoek BMW 'Mobilitiet van de Toekomst', Rotterdam

Erasmusbrug in Rotterdam
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 3 februari 2012 10:00 - 12:30
plaats Rotterdam
aanwezigen Ch.B. (Charlie) Aptroot, F. (Farshad) Bashir e.a.
organisatie Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD), Socialistische Partij (SP)

Farshad Bashir en Charlie Aptroot brengen een bezoek aan BMW Nederland en wisselen van gedachten over de mobiliteit van de toekomst en elektrisch rijden.


Inhoud

1.

Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD)

De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) is een rechtse liberale partij, met op onder meer ethisch gebied progressievere standpunten. Politiek leider is sinds 31 mei 2006 Mark Rutte. De partij werd opgericht in 1948 als opvolger van de Partij van de Vrijheid (PvdV), die weer een voortzetting was van de vooroorlogse Liberale Staatspartij (LSP).

De VVD kreeg bij de Tweede Kamerverkiezingen van 21 maart 2021 34 zetels, één meer dan bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2017. De VVD is daarmee met afstand de grootste partij in de Tweede Kamer. In de Eerste Kamer heeft de VVD momenteel 12 zetels. Er zitten vijf Nederlandse leden namens de VVD in het Europees Parlement.

2.

Socialistische Partij (SP)

De SP is een socialistische, eurosceptische partij. De partij werd opgericht in 1972 en kent vooral een sterke lokale, actiegerichte basis. De SP wil 'een samenleving waarin menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit voorop staan'. Sinds 13 december 2017 is Lilian Marijnissen politiek leider.

Bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 haalde de SP 9 zetels. Na de verkiezingen van 2017 waren dit er nog 14. De partij heeft vier zetels in de Eerste Kamer en momenteel geen zetels in het Europees Parlement.

3.

Meer over...

Terug naar boven