r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Praat mee over toekomst publieke sector

Met dank overgenomen van E.M.J. (Lilianne) Ploumen, gepubliceerd op woensdag 12 oktober 2011.

De Tweede Kamer behandelt deze week eindelijk de wet die ertoe moet leiden dat we paal en perk kunnen stellen aan onverantwoorde topsalarissen in de publieke en semipublieke sector. Het moet afgelopen zijn met de corporatiedirecteuren die tonnen verdienen en zich laten rondrijden in een auto met chauffeur. Dit past goed in een bredere discussie die wij momenteel voeren met onze leden over de toekomst van de publieke sector. Iedereen is van harte welkom om tijdens drie bijeenkomsten mee te praten over deze omvangrijke notitie, die eind januari wordt besproken op ons partijcongres.

Sinds begin dit jaar is een commissie onder mijn leiding bezig met het ontwikkelen van een hernieuwde sociaaldemocratische visie op de publieke zaak. Door werkbezoeken, gesprekken met burgers en professionals en bijeenkomsten met onze bestuurders hebben we de praktijk van de publieke sector verkend. Deze week gaan we graag met onze leden en andere belangstellenden in debat over dit uitermate belangrijke thema. De eerste bijeenkomst was maandag in Rotterdam, vanavond volgt in Eindhoven de tweede en donderdagavond in Zwolle de laatste.

Over de topsalarissen in het onderwijs, de zorg en bij de woningcorporaties: het wetsvoorstel van de minister gaat volgens de PvdA niet ver genoeg. Ons Tweede Kamerlid Pierre Heijnen diende eerder al voorstellen in om het voorstel van Donner aan te scherpen. Lees meer hierover in zijn blog >


Terug naar boven