r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Poolse Europarlementariër wijst Madlener terecht

donderdag 7 juli 2011, 12:20
gewijzigd

BRUSSEL (ANP) - De Poolse Europarlementariër Artur Zasada heeft donderdag uitgehaald naar PVV-Europarlementariër Barry Madlener. Die zei woensdag tijdens een debat over het Pools voorzitterschap van de EU dat Nederland ,,geen Poolse werklozen en Roemeense bedelaars wil onderhouden''.

Volgens Zasada (lid van de christendemocratische EVP) weet Madlener blijkbaar niet dat Nederland zijn vrijheid mede te danken heeft aan de honderden Poolse militairen die daarvoor in de Tweede Wereldoorlog hun leven gaven.

,,Veel Polen zien Nederland als een van de meest tolerante plekken van Europa'', schrijft Zasada in een brief aan zijn collega-Europarlementariërs. Hij is ervan overtuigd dat de opstelling van Madlener niet gedeeld wordt door de meerderheid van de Nederlanders en dat ze ,,geen invloed zal hebben op de uitstekende relatie tussen onze naties''.

Madlener werd woensdag na zijn gewraakte opmerking door de Duitse socialist Martin Schulz een racist genoemd. De PVV' er ontkent met klem dat hij dat is.

PVV-leider Geert Wilders neemt het op Twitter op voor zijn partijgenoot. ,,Barry Madlener is geen racist, maar een realist! Poolse werklozen en Roemeense bedelaars blijven maar lekker thuis!''

Terug naar boven