r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Madlener (PVV) racist genoemd in Europarlement

woensdag 6 juli 2011, 14:26
gewijzigd

BRUSSEL (ANP) - Voorzitter Martin Schulz van de socialistische fractie in het Europarlement heeft PVV'er Barry Madlener woensdag uitgemaakt voor racist. Hij deed dat tijdens een debat in Straatsburg over het Poolse voorzitterschap van de EU, dat vorige week begon.

Ook voorzitter José Manuel Barroso van de Europese Commissie zei in het debat dingen gehoord te hebben ,,die dicht in de buurt van racisme komen'', zonder Madlener met name te noemen. Madlener had gezegd dat Nederland ,,geen Poolse werklozen of Roemeense bedelaars wil onderhouden''. Volgens Schulz is dat ,,taal die ingegeven wordt door racisme''.

Madlener vroeg aan parlementsvoorzitter Jerzy Buzek om Schulz terecht te wijzen, maar Buzek liet het debat gewoon verder gaan. Volgens Madlener is hier sprake van met twee maten meten. Een Britse Europarlementariër werd eerder de vergaderzaal uitgezet, toen hij een toespraak van de Duitser Schulz onderbrak met een nazislogan.

Madlener ontkent met klem een racist te zijn. ,,Ik vind racisme verwerpelijk.'' Maar de PVV'er vindt wel dat hij dingen moet kunnen benoemen. ,,Er zijn helaas nu eenmaal veel Roemeense criminelen in Nederland actief. Ik ben zelf al twee keer overvallen door een Roemeen.''

Madlener wijst erop dat Schulz binnenkort Buzek opvolgt als voorzitter van het Europarlement. De PVV'er houdt zijn hart vast, want de Duitse socialist is door zijn opvliegende karakter niet geschikt voor die functie, meent Madlener. Ook leden van andere fracties zouden dat vinden.

Terug naar boven