r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Deel uw ervaringen met de interne markt

donderdag 9 juni 2011, 17:37
Trein op het station in Thessaloniki
Bron: © PDC

DEN HAAG (PDC) - Reizen, werken en leven in een ander land binnen Europa kan de nodige moeilijkheden met zich meebrengen. Open grenzen en een vrije markt betekenen een grote stap vooruit voor Europa, maar er is nog steeds ruimte voor verbeteringen. Burgers, zakenmensen en organisaties kunnen hun positieve en negatieve ervaringen met betrekking tot de Europese vrije markt vanaf vandaag delen op de website www.tellusyourstory.eu. De reacties en verhalen op de website worden gebruikt bij het opstellen van toekomstige regelgeving over de Europese markt.

Heeft u geleefd en gewerkt in een ander Europees land dan het uwe? Heeft u daarbij administratieve en praktische problemen gekend, die uw dromen en projecten doorkruisten? Dan kunt u dat nu vertellen. Europa is benieuwd naar uw verhaal! Uiteraard zijn ook verhalen over uw successen over de grenzen heen, al dan niet behaald na initiële problemen, van harte welkom.

De schrijvers van de vijf beste verhalen mogen in oktober deelnemen in het Single Market Forum in Krakau, Polen. Bovendien kunnen zij meewerken aan een film die vertoond zal worden tijdens deze belangrijke conferentie. `Europa' kan de verschillen in taal, cultuur en geografische afstand tussen landen natuurlijk moeilijk wegnemen. Maar de Europese Unie kan wel economische samenwerking verbeteren, eenduidige regel- en wetgeving opstellen en praktische moeilijkheden wegnemen bij het economische verkeer binnen de Unie. De EU zal zich ook in de toekomst blijven inzetten voor deze doelen.

De competitie is een gezamenlijk initiatief van de Europese Commissie, het Europese Parlement and het toekomstige Poolse voorzitterschap van de Europese Raad. Alle Europeanen kunnen hun verhalen insturen tot 24 juni. Daarna zal een jury de vijf winnende verhalen selecteren.

Terug naar boven