r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Europese Commissie: continuïteit IMF niet in gevaar

maandag 16 mei 2011, 12:28
gewijzigd

BRUSSEL (ANP) - De continuïteit van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) is niet in gevaar door de arrestatie van topman Dominique Strauss-Kahn. De woordvoerder van eurocommissaris Olli Rehn (Monetair Beleid) heeft dat maandag gezegd. Hij prees John Lipsky, de plaatsvervanger van Strauss-Kahn, als een bekwaam iemand met een grote ervaring en een goede econoom met een grote kennis van Europa.

Strauss-Kahn werd in het weekend gearresteerd omdat hij een kamermeisje in een hotel in New York zou hebben aangerand. Hij zit nu in een Amerikaanse cel.

De ministers van Financiën van de eurolanden vergaderen maandag in Brussel over onder meer de Griekse schuldencrisis. Strauss-Kahn zou daarbij aanwezig zijn.

Griekenland kreeg eerder een noodlening van in totaal 110 miljard toegezegd van eurolanden en IMF, een bedrag dat het in porties ontvangt. Maandag wordt bekeken of de Grieken in aanmerking komen voor het volgende deel van de lening, een bedrag van 12 miljard. Er zijn signalen dat Athene tot dusver onvoldoende heeft gedaan om zijn huishoudboekje op orde te krijgen. Minister Jan Kees de Jager van Financiën dreigde vrijdag Griekenland geen geld meer te geven als het zich niet beter aan de afspraken houdt.

Terug naar boven