r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Technologiedebat: veiliger kernenergie?, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 19 mei 2011 17:00
plaats Den Haag
locatie De Haagse Kluis, Plein 20, Den Haag Toon locatie
organisatie TU Delft (TUD)

Op papier is een kerncentrale de veiligste manier om elektriciteit op te wekken. Veiliger dan steenkool, aardolie, aardgas, waterkracht, windmolens, zonnecellen en biomassa. In de vijftig jaar dat er kerncentrales bestaan, zijn er maar drie ongelukken geweest: Harrisburg in 1979, Tsjernobyl in 1986 en Fukushima in 2011. Maar die hebben wel veel maatschappelijke onrust veroorzaakt en de opmars van kernenergie behoorlijk belemmerd. Wat zijn de lessen die we uit Fukushima kunnen trekken? Hoe kunnen kerncentrales in de toekomst nog veiliger worden?

19 mei 2011 | 17:00 uur - 18:30 uur

plaats: De Haagse Kluis, Plein 20, Den Haag

Op het Elsevier Technologie Debat, dat de TU Delft met Elsevier organiseert, staan deze vragen centraal. De Delftse hoogleraar Tim van der Hagen geeft zijn mening, er is een panel met specialisten, en u mag meepraten!

Het geheel staat onder leiding van Simon Rozendaal, wetenschapsredacteur van Elsevier (en alumnus TU Delft).

Schrijf u gratis in door een e-mail te sturen naar E.N.vanBaarle@tudelft.nl, en debatteer mee. Wees er snel bij want vol=vol.

Het debat heeft plaats op donderdag 19 mei van 17.00 uur tot 18.30 uur in De Haagse Kluis, Plein 20, Den Haag. LET OP: Nieuwe locatie! De deuren zijn geopend vanaf 16.30 uur, en na afloop van het debat is er nog gelegenheid tot napraten.


Terug naar boven