r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Europees antifraudebureau mag geen onderzoek doen naar corruptie Europarlement

maandag 28 maart 2011, 15:59
gewijzigd

BRUSSEL (ANP) - Het Europees antifraudebureau OLAF krijgt van het Europarlement geen toestemming om onderzoek te doen naar van corruptie beschuldigde Europarlementariërs. Dat is een zaak zijn van de lidstaten waar de betreffende parlementsleden vandaan komen, aldus een woordvoerster van het Europarlement maandag.

Drie Europarlementariërs toonden zich in een undercoveroperatie van The Sunday Times bereid steekpenningen aan te nemen, zo meldde deze Britse krant eerder deze maand. Twee van hen, een Sloveen en een Oostenrijker, hebben hun zetel inmiddels vrijwillig opgegeven. De derde, een Roemeen, is uit de sociaaldemocratische fractie gezet waarvan hij deel uitmaakte.

OLAF wil onderzoek doen naar de affaire, maar krijgt geen toegang tot de kantoren van de drie, zo heeft het antifraudebureau laten weten. Volgens het Europarlement is OLAF niet bevoegd dit onderzoek te doen.

Voorzitter Jerzy Buzek van het Europarlement heeft de autoriteiten in Slovenië, Oostenrijk en Roemenië aangeschreven over de kwestie.

Delen

Terug naar boven