r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

'Gokbedrijf had moeten kunnen meedingen'

woensdag 23 maart 2011, 11:08

DEN HAAG (ANP) - Toenmalig minister van Justitie Piet Hein Donner had in 2005 het Britse gokbedrijf Betfair moeten laten meedingen naar een vergunning voor het organiseren van sportprijsvragen en van een totalisator voor paardenraces in Nederland. Dat heeft de Raad van State woensdag bepaald in een zaak die door het bedrijf was aangespannen.

De Lotto en Scientific Games Racing (SGR) hadden de vergunningen van de minister al gekregen. De bewindsman beriep zich op de Wet op de Kansspelen, waarin staat dat maar aan één bedrijf vergunning kan worden verleend. Betfair maakte de zaak aanhangig omdat de minister volgens de firma in strijd handelde met het vrije verkeer van diensten in de EU.

Donner heeft volgens de raad inderdaad de Europese regels over het vrije verkeer van diensten overtreden door Betfair niet mee te laten dingen naar een vergunning. De bewindsman verlengde de vergunning van De Lotto en SGR destijds zonder ,,enige oproep tot mededinging'' en dat had volgens de raad niet gemogen.

Volgens de raad heeft de minister destijds wel terecht de vergunning afgewezen om op internet kansspelen aan te bieden.

Delen

Terug naar boven