r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Britse regering deelt kritiek op Straatsburg

donderdag 10 februari 2011, 15:59
gewijzigd
vlag Engeland wapperend

BRUSSEL (ANP/AFP) - De Britse regering vindt het ,,een enorme en onnodige verspilling van geld en middelen'' dat het Europees Parlement twee vergaderlocaties heeft. ,,We steunen het idee dat Brussel de enige zetel moet zijn voor het Europees Parlement.''

Een woordvoerder van de Britse regering heeft dat donderdag gezegd in reactie op een rapport over de twee vestigingsplaatsen van het Europees Parlement. Het is opgesteld door de Nederlandse oud-Europarlementariër Michiel van Hulten (PvdA) in opdracht van de vicevoorzitter van het Europees Parlement, Edward McMillan-Scott.

Uit het rapport blijkt dat een ruime meerderheid in het Europarlement af wil van Straatsburg als vergaderlocatie. Het vergadert nu nog elke maand enkele dagen in de Franse stad en zit de rest van de tijd in Brussel. Het heen- en weergereis kost 180 miljoen euro per jaar.

De Nederlandse regering ziet het rapport van Van Hulten als steun voor het streven in regeerakkoord om tot één zetel te komen voor het Europarlement. De woordvoerster van staatssecretaris Ben Knapen (Europese Zaken) heeft dat laten weten. In het regeerakkoord wordt overigens geen voorkeur uitgesproken voor Brussel of Straatsburg.

Terug naar boven