r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek uitroepteken

Helden I: Europese Politiek, Brussel

Atomium in Brussel
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 16 februari 2011 19:30
plaats Brussel, België
zaal Rits Café, A. Dansaertstraat 70
aanwezigen F.C.G.M. (Frans) Timmermans e.a.
organisatie deBuren

Gratis, reserveren aanbevolen: info@deburen.eu of +32 (0)2 212 19 30

Voor deBuren univerCity nodigen we dit voorjaar telkens twee prominente gasten uit om hun persoonlijke Held voor het voetlicht te brengen. Wie heeft hen geïnspireerd en waarom? We beginnen met twee overtuigde Europeanen. Frans Timmermans en Hendrik Vos houden elk gedurende tien minuten een pleidooi voor hun Held, en schuiven dan aan bij Henriëtte Louwerse (Universiteit Sheffield) voor een levendig gesprek.

Frans Timmermans (Maastricht, 1961) is sinds 17 juni 2010 lid van de Tweede Kamerfractie van de PvdA . Hij was van 22 februari 2007 tot 23 februari 2010 staatssecretaris voor Europese Zaken. Eerder was hij ook al Tweede Kamerlid: van 19 mei 1998 tot 22 februari 2007. Frans Timmermans was daarvoor adviseur en particulier secretaris van dr. M. van der Stoel , Hoge Commissaris Nationale Minderheden van de OVSE. Hij was voorzitter van de vaste commissie voor Economische Zaken en lid van Europese Conventie namens de Tweede Kamer. In het najaar van 2010 bekleedde hij de Vrede van Utrecht Leerstoel bij het Centre for the Humanities aan de Universiteit Utrecht. Als Kamerlid houdt hij zich bezig met buitenlandse zaken. In april 2010 verscheen zijn boek Glück Auf, het relaas van een Limburgse Europeaan .

Hendrik Vos (1972) is hoogleraar Politieke Wetenschappen aan de Universiteit Gent, waar hij tevens directeur is van het Centrum voor EU-studies. Dit centrum kreeg in 2003 het label ‘Jean Monnet European Centre of Excellence’. Zijn specialisaties zijn Europese politiek, besluitvorming in de Europese Unie en actuele vraagstukken van de Europese politiek. Het zijn onder andere deze vakken die Vos doceert aan de vakgroep Politieke Wetenschappen van de UGent. Hendrik Vos is een veelgevraagd commentator in de media als het gaat om Europese politiek. In 2008 kreeg hij samen met VRT-journalist Rob Heirbaut de Wablieft-prijs voor klare taal voor hun bestseller Hoe Europa ons leven beïnvloedt .

In het kader van deBuren univerCity


1.

Meer over...

Terug naar boven