r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Technologiedebat: elektrische auto, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 27 september 2010 16:30
plaats Den Haag
locatie Campus Den Haag, Lange Houtstraat 5-7, Den Haag Toon locatie
aanwezigen M.B. (Marijke) Vos, B.J.M. (Ben) Ale e.a.
organisatie TU Delft (TUD)

door M&C

Het lijkt wel alsof heel Nederland verliefd is. Op de elektrische auto. Amsterdam plaatst duizenden oplaadpunten, miljonairs en prinsen van Oranje maken reclame voor de elektrische auto, het ministerie van Financiën geeft een enorme fiscale stimulans (nul procent bijtelling). Maar gaan we straks inderdaad allemaal in een elektrische auto rijden? Zijn we bereid tienduizend euro extra te betalen voor de batterijen? Wordt het elektriciteitsnet niet opgeblazen wanneer we massaal om half zes de stekker van onze auto in het stopcontact steken? Op het vierde Elsevier Technologiedebat, georganiseerd samen met de TU Delft en Universiteit Leiden - Campus Den Haag, staat de elektrische auto centraal.

27 september 2010 | 16:30 uur - 17:45 uur

plaats: Campus Den Haag, Lange Houtstraat 5-7, Den Haag

Gespreksleider is Simon Rozendaal, wetenschapsredacteur van Elsevier en alumnus TU Delft.

Schrijf u gratis in door een email te sturen naar info@campusdenhaag.nl en debatteer mee met o.a. hoogleraar Cees de Bont en voormalig Groen-Links wethouder in Amsterdam Marijke Vos. Verder: leuke mensen, gekke ideeën - jonge Delftse studenten presenteren verrassende oplossingen!

Programma:

16.00 uur: deuren open

16.30 uur: start debat

17.45 uur: afsluitende borrel

18.30 uur: deuren sluiten

Op 25 oktober is er een debat over de wondere wereld van de nanotechnologie met de Delftse hoogleraar Cees Dekker, op 29 november over veiligheid met hoogleraar Ben Ale.


1.

Meer over...

Terug naar boven