r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Juncker ziet herstel van Europese economie

dinsdag 3 augustus 2010, 15:24

BRUSSEL (ANP/AFP) - De Europese economie is bezig weer naar haar normale niveau terug te keren, hoewel er nog veel risico's zijn. Voorzitter Jean-Claude Juncker van de eurogroep, de zestien EU-lidstaten die de euro hanteren, heeft dat dinsdag gezegd in Luxemburg.

Juncker, die ook premier van Luxemburg is, noemde de uitkomst van de tests die de Europese banken hebben ondergaan om hun crisisbestendigheid te onderzoeken, ,,afdoende''. Ook ziet hij ,,een zeker herstel van de Europese economie'', inclusief die van de eurozone.

,,Er zijn veel risico's rond het herstel, maar dat herstel bevindt zich ergens tussen fragiel en overtuigend'', zei Juncker.

Hij toonde zich ,,erg blij'' met de maatregelen die de Griekse regering heeft getroffen om de overheidsfinanciën te saneren. Eerder dit jaar moesten de eurolanden en het Internationaal Monetair Fonds de noodlijdende Grieken een lening van 110 miljard euro toezeggen omdat ze niet meer in staat waren geld aan te trekken op de kapitaalmarkt. Volgens Juncker kan Athene in september het tweede deel van die lening tegemoetzien.

Delen

Terug naar boven