r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij P P M G W Monitor Nieuwsbrief pdclogo Afstudeer hoed man met tas twitter

Handelsvoordelen in gevaar bij kinderarbeid

maandag 14 juni 2010, 19:27

LUXEMBURG (ANP) - Op aandringen van demissionair minister Maxime Verhagen gaat Europa meer doen tegen landen waar kinderarbeid nog voorkomt. De EU gaat kritischer kijken of zulke landen nog mogen blijven genieten van gunstige Europese invoertarieven.

Ministers van Buitenlandse Zaken van de 27 EU-landen stemden maandag bij beraad in met conclusies daarover. ,,Als kinderen katoen plukken in een land, moeten we kritisch kijken of de EU wel handelsvoordelen voor katoen uit dat land mag bieden'', aldus Verhagen.

Nog 215 miljoen kinderen in de wereld zijn noodgedwongen aan het werk, stelde Verhagen op gezag van de wereldarbeidsorganisatie ILO.

De EU gaat ook bedrijven aansporen om kinderarbeid uit te sluiten. Tegelijk wil de EU het onderwijs stimuleren in landen met kinderarbeid.

Verhagen lobbyt al jaren voor een strengere aanpak van kinderarbeid. ,,Bij mijn eerste gesprek hierover met de toenmalige EU-commissaris voor Handel werd het idee afgewimpeld. Ik ben buitengewoon blij dat ik dit als demissionair minister na de verkiezingen nog heb kunnen realiseren.''

Delen

Ook redacteur worden van deze site?

Bekijk onze stagevacature

Terug naar boven