r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij P P M G W Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Topman Deutsche Bank twijfelt aan terugbetaling Griekse steun

vrijdag 14 mei 2010, 10:35

FRANKFURT (ANP/AFP) - De topman van Deutsche Bank, Josef Ackermann, heeft twijfels of Griekenland de miljardenleningen ooit volledig zal terugbetalen. Volgens Ackermann zijn daarvoor ,,ongelooflijke inspanningen'' nodig. Dat zei hij in een interview met de Duitse televisiezender ZDF.

,,Ik twijfel of Griekenland ooit in een positie zal verkeren om de noodleningen af te lossen.'' De steun voor Griekenland was volgens Ackermann wel noodzakelijk omdat de ineenstorting van het land hoogstwaarschijnlijk zou leiden tot uitspreiding van de crisis naar andere landen in ,,een soort meltdown''.

De topman van de grootste bank van Duitsland vindt dat de druk op Athene om zijn begrotingsproblemen aan te pakken, moet worden opgevoerd. Daarmee moet worden voorkomen dat het land zijn schulden moet herstructureren. Maar als de steunmaatregelen onvoldoende blijken te zijn, kan een herstructurering alsnog in overweging worden genomen, aldus Ackermann.

Griekenland heeft van de Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds een noodpakket gekregen van 110 miljard euro. Daaraan draagt Duitsland ruim 22 miljard euro bij. Ook is een noodfonds opgezet van 720 miljard euro om andere eurolanden met financiële problemen te helpen.

Terug naar boven