r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij P P M G W Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Verkiezing 'Handhaver van het Jaar 2010', Rotterdam

Erasmusbrug in Rotterdam
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 5 april 2010
plaats Rotterdam

Iedere handhaver kan zich tot 15 april inschrijven voor de verkiezing van ‘Handhaver van het Jaar 2010’ . Een collega nomineren mag ook.

Het Landelijk Overleg Milieuhandhaving (LOM) en het vakblad Handhaving schrijven voor de derde keer de verkiezing tot ‘Handhaver van het Jaar’ uit.

Waardering

De titel ‘Handhaver van het Jaar 2010’ is een waardering voor de collega die veel meer kan en doet dan controleren alleen. Een goede handhaver helpt bedrijven en burgers bijvoorbeeld ook de regels te begrijpen en na te leven, ziet de noodzaak om samen te werken en heeft het doorzettingsvermogen om notoire wetsovertreders op te sporen.

Procedure

De procedure voor deelname aan de verkiezing is kort en eenvoudig. Een comité van vakgenoten wijst de winnaar aan. Bekendmaking en prijsuitreiking hebben plaats tijdens het LOM-handhavingcongres op 9 september in Rotterdam.

Dagelijks

Duizenden controleurs, inspecteurs, agenten en toezichthouders zijn dagelijks in touw voor behoud van een schoon en veilig Nederland. Zij zorgen dat burgers en bedrijven de regels naleven.

Onbegrip

Dat is niet altijd eenvoudig, want wetgeving is vaak ingewikkeld en verandert regelmatig. Bovendien is er onbegrip over de noodzaak van sommige regels.De leden van het LOM en het vakblad HandHaving vragen daarom speciale aandacht voor de kwaliteit van het toezicht door middel van deze verkiezing.

Spelers

In het LOM zijn de belangrijkste spelers uit de milieuhandhaving vertegenwoordigd: de ministeries van VROM, V&W, Justitie en LNV, Staatstoezicht op de Mijnen, Politie, Interprovinciaal Overleg (IPO), Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), Unie van Waterschappen en het Openbaar Ministerie. Het blad Handhaving is het vakblad van VROM voor de toezichthouder in de leefomgeving.

Datum

Inschrijven tot 15 april

Aanmelden

Je inschrijven of een collega nomineren kan via dit formulier.

Meer informatie

http://www.lom.nl

VROM Inspectie


Delen

Terug naar boven