r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

PvdA: weg met douches in Europarlement

donderdag 25 maart 2010, 19:18

STRAATSBURG (ANP) - De PvdA heeft het Europarlement gevraagd om de omstreden douches op de werkkamers in Straatsburg af te breken. De 736 Europarlementsleden hebben nu ruime douches en krappe werkkamers.

,,Weg met de vergaderingen in Straatsburg, te beginnen met de douches'', lachte Thijs Berman, PvdA-delegatieleider, donderdag. ,,Ik heb die douche in vijf jaar een keer gebruikt. Toen kon ik niet in een hotel terecht en ben op kantoor blijven slapen. Liever heb ik een groter kantoor voor mijn medewerkers.''

Voor de bijna ongebruikte douches komt een medewerker steeds de kranen even opendraaien, om legionella-bacteriën te voorkomen.

CDA'er Esther de Lange onthield zich van stemming over het amendement: ,,Eerst geld uitgeven om die douches te bouwen en nu weer geld uitgeven om ze weg te halen. Hou toch op'', zegt De Lange. ,,We moeten weg uit Straatsburg, niets verbeteren.''

De douches zijn een klein detail in een rapport van de Vlaming Bart Staes. Die wil het mes zetten in veel uitgaven door het parlement. In een voorbereidende commissie is een deel van de andere ideeën weggestemd. Esther de Lange verwacht dat er bij een stemming in april in het voltallige parlement toch steun is voor meer transparantie. Ze wil onder meer dat grote uitgaven niet meer door enkelingen mogen worden gedaan.

Terug naar boven