r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Eurocommissaris Potocnik in Slovenië

Berlaymontgebouw
datum 18 maart 2010 - 19 maart 2010
plaats Slovenië
locatie Slovenia Toon locatie
aanwezigen J. (Janez) Potočnik, B. (Borut) Pahor e.a.
organisatie Europese Commissie (EC)

European Environment Commissioner Janez Potocnik will travel to Slovenia on an official visit.

He is due to meet Slovenian President Danilo Türk, Prime Minister Borut Pahor, and Environment Minister Roko Žarnic on Thursday 18 March.

On Friday 19 March, the Commissioner is expected to participate in a discussion in the National Assembly on "How to contribute to a sustainable vision for the future of Slovenia".

He will also meet the President of the National Assembly as well as Slovenian environmental NGOs.


Inhoud

1.

Europese Commissie (EC)

Deze instelling van de Europese Unie kan worden beschouwd als het 'dagelijks bestuur' van de EU. De leden van de Europese Commissie worden 'Eurocommissarissen' genoemd. Elke Eurocommissaris is verantwoordelijk voor één of meerdere beleidsgebieden. Momenteel zijn er 27 Eurocommissarissen, voor elke lidstaat één. Samen vormen zij het college van Eurocommissarissen. De Eurocommissarissen moeten het belang van de Europese Unie als geheel behartigen, niet dat van hun eigen land.

De Europese Commissie mag als enige EU-instelling wetsvoorstellen indienen; zij heeft het zogenaamde recht van initatief. Daarnaast controleert de Commissie of de Europese wetgeving juist wordt toegepast in de lidstaten, onderhandelt zij in internationale organisaties als de Wereldhandelsorganisatie (WTO) over de handel van de Unie met het 'buitenland' en is zij verantwoordelijk voor het beheer van de Europese begroting van ongeveer 140 miljard euro per jaar.

2.

Meer over...

Terug naar boven