r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

PVV tegen privévliegtuig EU-topvrouw

woensdag 10 maart 2010, 15:47

STRAATSBURG (ANP) - De PVV-delegatie in het Europees Parlement is fel tegen een verzoek van EU-buitenlandbaas Catherine Ashton om een eigen vliegtuig. Ashton had hier afgelopen weekend bij de EU-landen om gevraagd, omdat ze nu voor haar buitenlandse reizen moet meeliften met andere politici.

Ashton is de Europese minister van Buitenlandse Zaken. Ze bezocht daarom onder meer Haïti wegens de aardbeving en wil binnenkort naar het Midden-Oosten.

Europarlementslid Barry Madlener (PVV) is verbijsterd. Volgens hem beschikt Ashton over een jaarlijks reisbudget van 300.000 euro. ,,Ze denkt op kosten van de belastingbetaler eventjes haar eigen belabberde imago op te kunnen poetsen. Voor we het weten, betalen Nederlandse burgers voor een complete vloot aan vliegtuigen. Je kunt er donder op zeggen dat Barroso en Van Rompuy ook een vliegtuig willen.''

Als het aan de PVV ligt, krijgt de Britse Ashton ,,een enkeltje Londen met easyJet, dan kan ze daar gelijk blijven en het buitenlandbeleid aan de lidstaten overlaten'', aldus Madlener.

Terug naar boven