r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

EU-buitenlandchef Ashton weer onder vuur

donderdag 25 februari 2010, 21:09

PALMA DE MALLORCA (ANP/AFP) - De nieuwe EU-buitenlandchef Catherine Ashton heeft donderdag zware kritiek gekregen omdat ze niet is komen opdagen bij EU-beraad van ministers van Defensie en NAVO-topman Anders Fogh Rasmussen.

De Britse barones Ashton krijgt sinds haar aantreden in december meer kritiek. Onder meer omdat ze niet naar Haïti ging na de aardbeving en niet reageerde op rellen in Iran. Europarlementsleden bekritiseerden ook de gebrekkige kennis van Ashton, de Europese tegenhanger van de Amerikaanse Hillary Clinton.

Staatssecretaris Jack de Vries (Defensie) zei op Twitter dat Ashton opviel door afwezigheid. Hij voegde eraan toe dat haar voorganger Javier Solana in zijn agenda wel steeds tijd kon vinden voor de bewindslieden van Defensie.

De Franse minister Hervé Morin en de Belgische minister Pieter De Crem hekelden ook dat Ashton afwezig was bij beraad over de relatie tussen de EU en de NAVO.

Ashton had het tweedaags beraad op Palma de Mallorca afgezegd om donderdag naar Kiev te gaan, waar ze de eedaflegging van de nieuwe Oekraïense president Viktor Janoekovitsj bijwoonde.

Terug naar boven