r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Van Rompuy favoriet voor EU-presidentschap bij gokkers

donderdag 19 november 2009, 11:59

BRUSSEL (ANP) - De Belgische premier Herman Van Rompuy is onder gokkers de grote favoriet voor de benoeming van de eerste president van de Europese Unie donderdagavond. Van de deelnemers bij wedbedrijf Unibet rekent ruim 60 procent op de benoeming van de erudiete Belg.

Premier Jan Peter Balkenende staat op de tweede plaats. Ruim 20 procent van de gokkers rekent erop dat regeringsleiders kiezen voor de ervaren CDA'er. Als de keuze inderdaad valt op Balkenende betaalt Unibet 5 euro voor elke euro die is ingezet op de Nederlandse premier.

,,We zagen de laatste dagen plots dat meer mensen op Balkenende rekenden'', zegt een woordvoerder van Unibet donderdag. ,,Dat zijn vooral Britten die Van Rompuy niet meer zien zitten. De Britse kranten en op de BBC hebben de laatste dagen nogal fel uitgehaald naar Van Rompuy.''

De Britse premier Tony Blair is teruggezakt naar de derde plaats, terwijl hij een maand geleden nog de grote favoriet was.

De weddenschap is volgens de woordvoerder erg populair. Het gokken is stopgezet in de nacht van woensdag op donderdag, nu een besluit is gepland. Unibet zegt donderdag of vrijdag al de weddenschappen te openen op de eventuele opvolger van premier Van Rompuy, Balkenende of een ander.

Delen

Terug naar boven