r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Uitreiking Democratie Lintjes

Kalender (Bron: swedeandsour / iStock.com)
swedeandsour / iStock.com
datum 3 november 2009 14:10 - 14:30
locatie Nieuwspoort Toon locatie
organisatie ProDemos

Om ook in Nederland jaarlijks stil te staan bij de Internationale Dag van de Democratie hebben Nederlandse organisaties die zich in binnen- en buitenland bezig houden met democratisering; het Forum voor Democratische Ontwikkeling (FDO), het Netherlands Institute for Multiparty Democracy (NIMD) en de European Partnership for Democracy (EPD), zich verenigd in de Projectgroep Dag van de Democratie.

De Projectgroep Dag van de Democratie zal bij de slotmanifestatie van de Week van de Democratie in de Nieuwspoort in Den Haag Democratielintjes aan democratie helden uit binnen-, en buitenland uitdelen. In de categorieën Europa, Nederland, Internationaal en Project worden vier 'helden van de democratie' geëerd. Na afloop is er gelegenheid tot felicitaties tijdens een receptie.

14.10-14.30 uur / inloop lintjes

14.30-15.30 uur uitreiking democratielintjes

15.30-16.30 uur borrel


Inhoud

1.

ProDemos

ProDemos informeert burgers over de democratische rechtsstaat en stelt hen in staat om actief aan politieke besluitvorming deel te nemen. Dat gebeurt door overdracht van kennis over de kernwaarden van de Nederlandse rechtsstaat en over de werking van de democratie in al haar aspecten. Dit moet burgers uiteindelijk in staat stellen om actief aan politieke besluitvorming deel te nemen.

ProDemos organiseert debatten, tentoonstellingen, rondleidingen en simulaties voor zowel jongeren als volwassenen. ProDemos is een niet-partijgebonden organisatie. Het kantoor en het bezoekerscentrum zijn gehuisvest aan de Hofweg 1 in Den Haag.

2.

Meer over...

Terug naar boven