r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Uitspraak Raad van State over verleende ESF-subsidies, Den Haag

Raad van State
datum 7 augustus 2009 10:00
plaats Den Haag
locatie Raad van State Toon locatie
zaal Raad van State
organisatie Raad van State

Zitting over de besluiten van de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid om de verleende subsidies aan de gemeente Middelharnis in te trekken en het te veel ontvangen subsidiegeld terug te vorderen. De subsidies waren eerder voor twee projecten verleend op basis van de subsidieregeling ESF.

ESF staat voor Europees Sociaal Fonds. Het gaat om het project 'Arbeidsplaatsen bewoners' dat is gericht op het verbeteren van de arbeidsmarktpositie van verstandelijk gehandicapten, en om het project 'Transnationaal project Schotland'.

Dat project heeft betrekking op het realiseren van betaalde banen voor gehandicapten. De minister heeft de subsidies ingetrokken, omdat bij controlebezoeken is gebleken dat de gemeente haar administratie niet op orde had. Zo zouden onder meer de deelnemersadministratie en de urenadministratie niet goed zijn bijgehouden.

De rechtbank in Rotterdam heeft in januari in twee verschillende uitspraken geoordeeld dat de minister terecht de subsidies voor de projecten heeft ingetrokken en teruggevorderd. De gemeente is het niet eens met de uitspraken van de rechtbank en komt in hoger beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. (zaaknummers 200901362/1 en 200901363/1)


1.

Meer over...

Terug naar boven