r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Wie zijn de nieuwe fractievoorzitters in het Europees Parlement?

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP), gepubliceerd op donderdag 23 juli 2009, 15:18.

De nieuwe fracties voorzitters in het Europees Parlement zijn respectievelijk: Joseph Daul (EVP), Martin Schulz (S&D), Guy Verhofstadt (ALDE), Rebecca Harms en Daniel Cohn-Bendit (Groenen/VEA), Micha Kamiski (ECR), Lothar Bisky (GUE/NGL), Francesco Speroni en Nigel Farage (EFD).

Alle fracties hebben inmiddels uit hun midden een voorzitter gekozen. Of twee, want er zijn ook fracties die werken twee medevoorzitters. We zien oude bekenden en nieuwe gezichten opduiken. Wie zijn deze fractievoorzitters die de komende jaren een groot stempel op de agenda van het Europees Parlement zullen drukken?

Het Europees Parlement telt nu zeven politieke fracties. De grootste twee zijn de Europese Volkspartij en de Socialisten & Democraten.

De fracties hebben een belangrijke functie binnen het Europees Parlement aangezien zij helpen om meningen voor belangrijke stemmingen rond te krijgen, en de leden te steunen in het uitoefenen van hun functie.

De voorzitters vormen samen met de Voorzitter van het Europees Parlement de Conferentie van voorzitters die de agenda van de plenaire vergaderingen vaststelt.

Delen

Terug naar boven