r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

4,8 miljoen voor werkgelegenheid in de zorg

Kalender (Bron: swedeandsour / iStock.com)
swedeandsour / iStock.com
datum 11 juni 2009
aanwezigen M. (Jet) Bussemaker e.a.

Het kabinet trekt voor de komende twee jaar € 4,8 miljoen uit om de samenwerking tussen het UWV en de zorgsector te versterken. Het geld wordt gebruikt voor regionale samenwerking.

Dat melden staatssecretaris Bussemaker en haar collega’s Klijnsma (SZW) en Van Bijsterveldt (OCW) op de conferentie Regionaal Arbeidsmarktbeleid Zorgsector op 11 juni. Op 30 plekken wordt een extra voltijd kracht ter beschikking gesteld om het regionale netwerk beter te laten functioneren. Een goede regionale samenwerking tussen de bestaande verschillende werkgeversstructuren geeft betere mogelijkheden voor werving en doorstroom van personeel. Juiste scholing en begeleiding aan geschikte kandidaten, ook met werkloosheid bedreigde werknemers en (niet) uitkeringsgerechtigden, dragen hieraan bij.

Cliënt centraal

Bussemaker vindt het belangrijk dat binnen de zorgsector de cliënt centraal blijft en dit kan alleen als er voldoende personeel is. 'Iedereen die zorg nodig heeft, moet deze kunnen krijgen en wel zorg die kwalitatief goed en toegankelijk is, o.a. door de aanwezigheid van voldoende zorgpersoneel.'

Afstemming

De staatssecretarissen stellen nadrukkelijk dat het niet de bedoeling is dat er zomaar mensen bij zorgwerkgevers worden geplaatst. Vandaar dat goede afstemming tussen de werkgevers en de werkpleinen nodig is om aan te sluiten bij de wensen en de mogelijkheden van zowel de werkgevers als potentiële werknemers.


1.

Meer over...

Delen

Terug naar boven