r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Kies voor Klimaat Debat Tour te Tilburg

Gemeentehuis van Tilburg
datum 25 mei 2009 19:30 - 21:30
plaats Tilburg
locatie Universiteit van Tilburg, Warandelaan 2 Toon locatie
zaal Zaal WZ105
aanwezigen B. (Bas) Eickhout e.a.
organisatie Jongeren Milieu Actief (JMA)

Kies voor Klimaat Debat in Tilburg

Jongeren en Europese parlementskandidaten in discussie over duurzaamheid

Jongeren Milieu Actief (JMA), de jongerenorganisatie van Milieudefensie, organiseert deze maand duurzame debatten in verschillende studentensteden. Met de campagne wil JMA zoveel mogelijk Nederlandse jongeren motiveren om weloverwogen en duurzaam te stemmen tijdens de Europese parlementsverkiezingen op 4 juni. Tijdens het debat dat JMA op maandag 25 mei in Tilburg organiseert i.s.m. studentenvereniging AEGEE Tilburg, gaan jongeren in discussie met parlementskandidaten van Europese partijen over het thema duurzaamheid.

Onder leiding van debatleider Michel Jehae is het aan de kiesgerechtigde jongeren zelf om op stellingen van de sprekers te reageren. Inmiddels toegezegd hebben Prof. Paul Van Seters (Universiteit van Tilburg), Louis Meuleman (kandidaat PvdA), Arine Sijl (kandidaat CDA) en Frank Neumann (Lijstrekker Europa Voordelig Duurzaam). Ook de andere partijen komen, maar zijn nog in beraad over wie ze naar het front sturen. Tijdens de debatten staan twee thema's centraal: Duurzaam Reizen en de Green New Deal.

Wat: Kies voor Klimaat Debat in Tilburg

Wie: Jongeren Milieu Actief (JMA), i.s.m. studentenvereniging AEGEE Tilburg

Wanneer: Maandag 25 mei, 19:30 - 21:30 (19:00 zaal open, 19:30 start)

Waar: Universiteit Tilburg, Zaal WZ105, Warandelaan 2, 5037 AB Tilburg

Na het debat in Tilburg op de universiteit volgen debatten in nog 3 studentensteden. Op www.kiesvoorklimaat.eu is alle laatste informatie over de debattour (plaatsen, tijden, aanwezige kandidaten) en de campagne van JMA te vinden. Op deze site kunnen jongeren ook informatie inwinnen over de verschillen tussen de partijen op het gebied van duurzaamheid, waaronder het tegengaan van klimaatverandering en de ontwikkeling van een duurzame energievoorziening.

Jongerenambassadeurs

Ook de Jongeren Ambassadeurs van JMA zijn bij de debatten aanwezig. Deze acht jongeren hebben voor de campagne 'Kies nog Wijzer, Kies voor Klimaat' van iedere Europese politieke partij een kandidaat geïnterviewd. Zij probeerden te achterhalen hoe groen en duurzaam deze partijen zijn, en blijven hen nauwgezet volgen in de aanloop naar de verkiezingen. Volg ze via:

Blog: www.kiesvoorklimaat.eu

Twitter: www.twitter.com/kiesvoorklimaat

Youtube channel: www.youtube.com/kiesvoorklimaat

Jongeren Milieu Actief (JMA) is dé organisatie voor jongeren tussen de 12 en 28 die zich in willen zetten voor het milieu. Wij wachten niet af tot de overheid maatregelen neemt, maar steken zelf de handen uit de mouwen. JMA is de jongerenorganisatie van Milieudefensie: www.jma.org

____________________________________________________________

Locatie/gebouw/locatie: Universiteit Tilburg

Zaal/kamer: Zaal WZ105

Adres: Warandelaan 2

Postcode: 5037 AB

Gemeente: Tilburg

Prijs: Gratis

Organisator: Jongeren Milieu Actief (JMA)

Voorzitter: Michel Jehae

Aanwezigen: o.a. Louis Meuleman (kandidaat PvdA), Arine Sijl (kandidaat CDA), Frank Neumann (lijstrekker Europa Voordelig Duurzaam), Prof. Paul Van Seters (Universiteit van Tilburg)

Organisatie: Jongeren Milieu Actief (JMA)

Naam: Kimo van Dijk

Email: kimo@jma.org

Telefoon: 020-5507361


1.

Meer over...

Terug naar boven