r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Autorace, ballonvaart en Libelle voor Balkenende

zaterdag 16 mei 2009, 7:48

\ASSEN (ANP) - Premier Jan Peter Balkenende onderneemt de komende dagen risicovolle avonturen om de CDA-campagne voor de Europese verkiezingen luister bij te zetten. Zaterdagmiddag racet hij op het TT-circuit in Assen in een elektrische Lotus, maandag maakt hij bij goed weer een ballonvaart in Alkmaar. Zaterdagochtend komt daar nog eens een bezoek aan de Libelle Zomerweek in Almere bij.

Het CDA gaat dit weekend voluit met de campagne voor de verkiezingen voor een nieuw Europees Parlement op 4 juni. Balkenende racet in Assen tegen lijsttrekker Wim van de Camp, die op zijn eigen motor rijdt. Staatssecretaris Jan Kees de Jager van Financiën is de derde coureur. Hij rijdt mogelijk in een Ferrari van voormalig formule 1-coureur Jan Lammers.

Balkenende - zelf een liefhebber van snelle auto's - rijdt in een elektrische Lotus. Die kan in 4,7 seconden optrekken van stilstand tot een snelheid van 100 kilometer per uur. De topsnelheid is 215 kilometer per uur. De premier reed donderdag in Italië nog met voormalig F1-coureur Gijs van Lennep in een Porsche uit 1955 een etappe mee in de historische autorace Mille Miglia (1000 mijl).

Komende maandag doopt Balkenende bij het AZ-stadion in Alkmaar de CDA-ballon. Met de 25 meter hoge ballon, met daarop naast een enorm portret van de premier typisch Nederlandse herkenningstekens als de Erasmusbrug, de Sneker Waterpoort, een Fries skûtsje en windmolens, maakt hij een rondje boven Alkmaar.

Terug naar boven