r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Maatschappelijk inzetten ICT

Kalender
datum 4 juni 2009
plaats Mediaplaza, Utrecht
aanwezigen F. (Frank) Heemskerk e.a.

Staatssecretaris Heemskerk deelt donderdag 4 juni 2009 zijn visie op het slim inzetten van Informatie- en communicatietechnologie (ICT) in maatschappelijke sectoren zoals zorg, veiligheid en onderwijs. Heemskerk doet dit samen met voorzitter van de HBO-raad, Doekle Terpstra, tijdens de conferentie Maatschappelijk vermogen: De winst van ICT.

Centraal tijdens de conferentie staat de mogelijke maatschappelijke en/of economische winst van ICT gebruik en de bijdrage die ICT kan bieden bij het oplossen van maatschappelijke vraagstukken.

Slim gebruik van ICT

Het ministerie van Economische Zaken stimuleert slim gebruik van ICT, bijvoorbeeld door innovatieve ICT-toepassingen te gebruiken bij het vinden van een antwoord op maatschappelijke vraagstukken. Grootschalig gebruik van nieuwe ICT-toepassingen en ICT-diensten zal uiteindelijk een positief effect hebben op het innovatieve vermogen en de economische groei. Daardoor verstevigt de internationale concurrentiekracht van Nederland. Toch komen succesvolle ICT-toepassingen op het gebied van bijvoorbeeld de zorg, het onderwijs, mobiliteit en veiligheid bijna niet van de grond. Het actieprogramma Maatschappelijke Sectoren en ICT draagt bij aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken in deze sectoren.

Meer informatie


Inhoud

1.

Meer over...

2.

Meer informatie

Terug naar boven