r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Sargentini lijsttrekker GroenLinks bij Europese verkiezingen

zaterdag 7 februari 2009, 15:50

Gewijzigd 09:00

UTRECHT (ANP) - De leden van GroenLinks hebben de 34-jarige Judith Sargentini gekozen tot lijsttrekker voor de Europese verkiezingen. De uitslag van de ledenraadpleging werd zaterdag in Utrecht bekendgemaakt.

De afgelopen weken konden de 20.000 leden van GroenLinks een keuze maken uit vijf kandidaten. Sargentini, fractievoorzitter van GroenLinks in Amsterdam, behaalde 52,4 procent van de stemmen. Als tweede eindigde senator Tineke Strik met 45,4 procent. Bijna achtduizend leden brachten hun stem uit.

Op 7 maart stelt het GroenLinks-congres de rest van de lijst vast.

Partijleider Femke Halsema toonde zich blij met de uitslag. ,,We hebben nu een fantastische lijsttrekker, na een referendum met een geweldige opkomst.''

Sargentini is naast haar werkzaamheden als fractievoorzitter ook actief als consultant voor Eurostep, een samenwerking van progressieve ontwikkelingsorganisaties in de Europese Unie.

Op 4 juni zijn de Europese verkiezingen. Sargentini moet het dan opnemen tegen onder anderen de lijsttrekkers Wim van de Camp (CDA), Thijs Berman (PvdA), Hans van Baalen (VVD),Sophie in 't Veld (D66) en Peter van Dalen (ChristenUnie).

Delen

Terug naar boven