r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek uitroepteken

Centre for European Reform (CER)

Deze onafhankelijke Britse denktank houdt zich sinds 1996 bezig met het debat over de Europese Unie. Door mensen uit de politiek, de wetenschap en het Europese bedrijfsleven bij elkaar te brengen, hoopt de het Centre for European Reform (CER) bij te dragen aan de ontwikkeling van de Europese Unie in een snel veranderende wereld. Door de discussie aan te gaan met soortgelijke organisaties tracht het CER te allen tijde een open benadering te hanteren.

Het CER staat bekend als pro-Europees, maar profileert zich tegelijkertijd als kritische toeschouwer. Zo is de organisatie ervan overtuigd dat het proces van Europese integratie een goede ontwikkeling voor de vrede en veiligheid is geweest binnen het Europese continent, maar meent zij tegelijkertijd dat de Unie baat zou hebben bij ingrijpende hervormingen. Door middel van de publicatie van artikelen, rapporten en adviezen hoopt het CER de Europese beleidsmakers ertoe te bewegen om de EU van een nieuwe koers te voorzien.

Voor financiering van haar activiteiten is de organisatie volledig afhankelijk van donaties uit de private sector. Om de onafhankelijke status te kunnen handhaven heeft het CER nooit beroep gedaan op Britse of Europese subsidies. Per 15 januari 2009 volgt de Brit John Kerr zijn landgenoot Nick Butler op als voorzitter van de denktank.

Terug naar boven