r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek uitroepteken

C. (Connie) Hedegaard

foto C. (Connie) Hedegaard
vergrootglas
bron: Magnus Fröderberg/norden.org

De Deense Connie Hedegaard (1960) was in 2010-2014 lid van de Europese Commissie belast met klimaatactie. Zij werd in 1984 als het toen jongste lid uit de geschiedenis voor de Conservatieve Volkspartij gekozen tot parlementslid. In 1990 stapte zij over naar de journalistiek en werd zij achtereenvolgens dagbladjournaliste, directeur van het radionieuws en presentatrice van een actualiteitenprogramma. In 2004 keerde mevrouw Hedegaard terug in de politiek als minister van Milieu. In 2007-2009 was zij minister van Klimaat en Energie. In november-december 2009 was zij minister voor de VN-Klimaatconferentie van Kopenhagen.

in de periode 2010-2014: lid Europese Commissie

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.

Terug naar boven