r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij P P M G W Monitor Nieuwsbrief pdclogo Afstudeer hoed man met tas twitter

Europarltv

Man achter de computer

Via dit tv-kanaal via internet van het Europees Parlement kan iedereen kijken naar een gevarieerd aanbod van programma's over de werkzaamheden van het Europees Parlement.

Het Europees Parlement vindt dat Europese burgers er recht op hebben te weten en te begrijpen wat er in het Europees Parlement gebeurt. Via Europarl tv kan de burger kennis maken met de Europarlementariërs, en de debatten tijdens de plenaire vergaderingen rechtstreeks volgen, zoals dit ook in verschillende lidstaten al het geval is bij uitzendingen vanuit hun eigen nationale parlementen.

Er is gekozen voor webtv aangezien dit veel goedkoper is dan een traditioneel tv-kanaal. Het biedt de kijkers een interactieve manier om zelf te bepalen wanneer zij een programma willen bekijken en wat zij willen bekijken. Daarnaast zijn via web-tv de werkzaamheden van het Europees Parlement ook buiten de EU wereldwijd te volgen.

Voor alle video's is ondertiteling beschikbaar in alle officiële talen van de Europese Unie.

Delen

Inhoud

1.

Vier kanalen

Europarl tv bestaat uit vier verschillende kanalen die elk zijn afgestemd op een doelgroep:

 • 1. 
  Uw Parlement: voor burgers, bedrijven, sociale partners, lobbyisten, academici en ambtenaren
 • 2. 
  Uw Stem: voor het algemeen publiek en op de kijker afgestemde uitzendingen
 • 3. 
  Jong Europa: voor surfende scholieren om als kiezers van de toekomst optimaal over Europa te leren.

Deze drie kanalen zullen per jaar meer dan 300 uur uitzenden, verzorgd door twee onafhankelijke bedrijven (Mostra en Twofour Digital).

 • 4. 
  Parlement Live omvat doorlopend live uitzendingen over de debatten in het parlement, met name vanuit de plenaire vergaderzaal, met een link naar de audiovisuele archieven van vorige debatten en de agenda´s voor komende debatten.

Ten slotte is de sectie Ontdek het Europees Parlement uitgerust met achtergrondinformatie over de geschiedenis en de werking het Parlement, met biografieën van Europarlementariërs en partijprogramma´s.

2.

Pluriformiteit

De publieke onderwijs- en informatievoorziening is de belangrijkste doelstelling van Europarl tv. Bovendien zal de veelvormigheid aan meningen op een gelijkwaardige manier weergegeven worden, rekening houdend met de relatieve grootte van de fracties en in overeenstemming met een neutraal, onafhankelijk redactioneel beleid.

Europarl tv startte in 2009 met een budget van € 9 miljoen. Door het wegvallen van de opstartkosten neemt dat bedrag af.

3.

Meer weten

Delen

Terug naar boven