r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek uitroepteken

Drs. M. (Manja) Smits

foto Drs. M. (Manja) Smits
vergrootglas
bron: Website SP, Bas Stoffelsen, CC BY-NC-ND 3.0 NL
Met dank overgenomen van Parlement.com.

Vertegenwoordigster van de SP-jongeren, die in 2008 op haar tweeëntwintigste Tweede Kamerlid werd en zich daar spoedig ontpopte als een geducht woordvoerster onderwijs, met name voor primair en secundair onderwijs. Was in Groningen, waar zij geschiedenis studeerde, voorzitter van ROOD, de jongerenorganisatie van de SP, en later voorzitter van de plaatselijke SP-afdeling. Moest zich vanwege ziekte vanaf mei 2013 laten vervangen en nam een jaar later 'met pijn in het hart' ontslag.

SP
in de periode 2008-2014: lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.

Terug naar boven