r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Hoofdbestuur VVD stapt in mei op

donderdag 22 november 2007, 10:21

Alle leden van het hoofdbestuur van de VVD stellen in mei 2008 hun functies ter beschikking. Gisteren kondigde voorzitter Jan van Zanen aan in mei af te treden. Formeel had Van Zanen tot 2009 voorzitter kunnen blijven. Als toelichting op zijn besluit om eerder te stoppen, noemt Van Zanen de tropenjaren die hij achter de rug heeft. De interne perikelen, zoals de Rita Verdonk affaire, hebben veel van hem en zijn omgeving geëist.

Na het bekend worden van het besluit van van Zanen besloten gisteren ook de andere leden van het hoofdbestuur hun functies ter beschikking te stellen. Het bestuur ligt onder vuur. Veel leden vinden dat het te weinig heeft gedaan om Rita Verdonk binnen de VVD te houden. De kans is aanwezig dat op het VVD-congres van 8 december 2007 een motie van wantrouwen jegens het bestuur wordt ingediend.

Hans Wiegel riep gisteren ook dat het bestuur moest opstappen. Maar volgens een woordvoerder van de VVD heeft dat geen invloed gehad op het besluit van Van Zanen en zijn collega-bestuurders. Van Zanen had het besluit al in het weekend genomen. Wiegel ziet verder in de nabije toekomst geen rol van betekenis voor de VVD weggelegd. Hij vindt dat de VVD moet opgaan in een liberale beweging.

bron: anp


verwant nieuws

Terug naar boven