r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Hoe kan ik rechtstreeks naar de debatten luisteren op een moment dat het mij uitkomt?

donderdag 7 december 2006

Instellingen - 07-12-2006 - 12:33

Schermafbeelding van EP live

U kunt erbij zijn met "EP Live"

U wilt een mengeling van politiek, beroemdheden en pop zien? Dan is "EP Live" op de website van het Europees Parlement het antwoord op uw vraag. U kunt direct of achteraf alle debatten en stemmingen in het Europees Parlement meemaken. Ook kunt u video's van persconferenties en belangrijke hoorzittingen zien en prograrmma's van het televisiestation "Europe by Satellite". Deze week stond EP Live in het teken van het debat over de toekomst van Europa, waar leden van nationale parlementen het EP aan deelnamen.

Elk debat tijdens de maandelijkse sessie in Straatsburg wordt volledig en rechtstreeks uitgezonden via EP Live. Om de debatten te kunnen volgen klikt u op het pictogram "rechtstreekse uitzending" aan de linkerkant en vervolgens ziet u de plenaire zaal en de spreker op uw scherm verschijnen!

Kan ik de sprekers verstaan? Absoluut! Het maakt niet uit in welke taal het EP-lid spreekt, u kunt uit een taalkeuzemenu met maar liefst 20 talen uw eigen voorkeur selecteren. De vertolking komt rechtstreeks uit de vergaderzaal.

U hebt een debat gemist of was u zelf te laat voor het debat? Geen punt. De debatten en de conferenties worden nu als een samenvatting van de plenaire zitting opgeslagen en u hoeft dus niets te missen.

Debatten, conferenties, seminars...popmuziek!

Naast de debatten neemt EP Live ook de belangrijkste vergaderingen van de parlementaire commissies, openbare conferenties, seminars en persconferenties op. Ook worden programma's gemaakt over bezoeken door Europese en internationale leiders aan het Parlement.

Soms worden popmuziek en politiek met elkaar verweven in het Parlement en op EP Live. Tijdens de afgelopen maanden trad eerst de Colombiaanse zanger Juanes op, die zijn campagne over landmijnen onder de aandacht van de vergadering bracht. Daarna bracht de Italiaanse zanger Claudio Baglioni de immigratieproblemen aan de orde met zijn muziek. Beide optredens zijn door EP Live rechtstreeks uitgezonden.

Europa via satelliet...en via televisie

Europe by Satellite, of EbS, is de televisiedienst van de EU, die Europese aangelegenheden via rechtstreekse uitzendingen verslaat. Ook worden samenvattingen en nieuwsreportages uitgezonden. Ebs is voor het publiek en journalisten via EP Live toegankelijk en heeft een dagelijkse programmering zodat mensen alles wat er in de Europese instellingen gaande is kunnen volgen. "Parlamento", een weekoverzicht van het Parlement is hier ook te bekijken.

Hoe kan ik het evenement vinden waar ik naar zoek?

Dat is gemakkelijk, u klikt ofwel op de "Agenda van het Europees Parlement", met een volledig overzicht van de komende evenementen in het Parlement, of probeer anders de "Programmering EP Live" of die van "Video op aanvraag".

In december komt een nieuwe video beschikbaar over de Sacharovprijs voor de vrijheid van meningsuiting. Ook vindt u hier binnenkort foto's die uit de parlementaire archieven afkomstig zijn, als onderdeel van de viering van het 50-jarig bestaan van de EU. Het ondertekenen van het Verdrag van Rome toen heeft de basis gelegd voor wat wij nu de EU noemen.

 

REF.: 20061206STO00972

Nadere informatie :EP Live

Alle nieuwsitemsAlle nieuwsitems


Terug naar boven